• BIV Erkend Vastgoedmakelaar (België) : 202759
Your search results

De voordelen van verkopen via een makelaar

Posted by Paul De Blay on 27 september 2014
0
 Overweeg je om je huis te koop te zetten? Dan wil je er natuurlijk het maximum uithalen: een snelle verkoop tegen een correcte prijs. Het klinkt eenvoudig, maar dat is het helaas niet altijd. Zo komt er heel wat papierwerk bij kijken, om nog maar te zwijgen over de kostbare tijd die je verliest met het bijhouden van de administratie. Wie zijn woning liever zónder kopzorgen verkoopt, laat zich het best bijstaan door een professionele makelaar. Ontdek hier alle voordelen!

Een makelaar garandeert je de juiste prijszetting

Een van de moeilijkste aspecten bij de verkoop van een woning is het bepalen van de juiste prijs. Is je prijs hoger dan de marktwaarde, dan zal je huis maar moeilijk verkocht raken of zelfs helemaal niet. Ligt de prijs te laag, dan loop je heel wat extra centen mis. Met een vastgoedmakelaar ben je zeker van een evenwichtige inschatting. Hij of zij heeft de juiste technische bagage en een grondige kennis van de markt.

Een huis te koop zetten: vermoeiend? Het kan ook anders!

Als je een fulltime job hebt, breng je je schaarse vrije tijd het liefst zo ontspannend mogelijk door. De kopzorgen die met de verkoop van een woning gepaard gaan, kan je dan ook missen als kiespijn. Door in zee te gaan met een makelaar, ben je alvast zeker dat je ‘quality time’ ook quality time blijft. Hij of zij verdedigt je belangen van A tot Z, zodat jij je op belangrijkere zaken kunt concentreren. Volgende zaken worden ter harte genomen door de makelaar:

  • Opmaak van het verkoopdossier: opzoekingen in het kadaster, hypothecaire uittreksels, …
  • In goede banen leiden van het verkoopproces: zijn de vergunningen in orde? zijn er verborgen gebreken? …
  • Prospectie en bezoeken aan het pand

Een vastgoedmakelaar = een groter bereik

De grote troef van een professionele vastgoedmakelaar is dat hij of zij over een uitgebreid klantenbestand beschikt. Je woning wordt zowel online als offline in de kijker geplaatst én de foto van je woning belandt in de etalage van het agentschap. Daarnaast is een makelaar natuurlijk ook een echte verkoper. Tijdens de onderhandelingen met kandidaat-kopers haalt hij of zij alles uit de kast om je pand tegen de best mogelijke prijs aan de man te brengen.

Bron: Logic Immo 

Compare Listings